Carregant Esdeveniments
Aquest esdeveniment ja ha passat.

– CONFERÈNCIA I NETWORKING –

Les matemàtiques no són un tema aliè a les nostres vides. Les fem servir constantment!

De la mà d’Anton Aubanell, catedràtic de matemàtiques d’educació secundària, professor de Didàctica de les Matemàtiques a la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de Barcelona i membre fundador del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA). Coneixerem de forma distreta l’origen del Sistema Mètric Decimal i del Sistema Internacional d’unitats.

L’establiment d’un sistema de mesures acceptable per tothom i permanent en el temps ha estat fonamental per fer possible el progrés científic, tecnològic i social. No va ser fàcil i va requerir, al final del segle XVIII, el mesurament sobre el terreny de l’arc del meridià de París entre Dunkerque i Barcelona. Aquesta fou una de les majors proeses científiques que mai s’hagin portat a terme i el Puigsacalm va jugar-hi un paper destacat!

La conferència ens convida a fer una passejada per aquesta formidable aventura que va permetre definir el metre patró de la qual el nostre territori en va ser testimoni de primera mà.

Seguidament, hi haurà un petit refrigeri i tast de ginebres. Un espai propici per passar una estona després de treballar. Porta algun conegut o coneguda i vine a l’espai a passar una estona distreta i compartir vida i coneixement.

T’hi esperem!!!

Lloc: Arxiu Municipal d’Olot

Hora inici: 19:00 h

Inscripcions: ho pots fer mitjançant Eventbrite o enviant un missatge a hola@campusgarrotxa.cat

Go to Top