• L’Associació d’empreses EURAM Garrotxa explica en roda de premsa les consequüències negatives que té fer una variant 1+1 en tot el seu traçat.

El passat mes de juliol, el secretari general de Mobilitat i Territori, Isidre Gavin, va exposar a l’Ajuntament d’Olot la intenció del Govern de la Generalitat de desenvolupar la variant d’Olot en tots els seus trams amb l’alternativa dos, però reduint el seu disseny a 1+1 carrils.

Amb el suport de totes les associacions que van signar el tercer manifest a favor de la variant d’Olot i Les Preses (ASETRANS, Associació Derivats del Ciment, Associació de Comerciants d’Olot, Associació Joves Empresaris de la Garrotxa, Cambra de Comerç de Girona, Federació d’Associacions de Veïns d’Olot, Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona, Gremi d’Àrids de Catalunya, PIMEC, Unió Intersectorial d’Empresaris de la Garrotxa i *Plataforma Les Preses (*aquest últim sense compartir mesures que puguin allargar la situació actual d’asfíxia als veïns i al trànsit que han de suportar)), donen suport a aquest comunicat on s’exposa l’oposició a aquest canvi de criteri.

Es valora prendre qualsevol acció administrativa i judicial per tal que el projecte es desenvolupi segons el consens acordat pels membres de la Comissió de la variant d’Olot, així com pel projecte constructiu aprovat pel tram Les Preses – Olot i l’estudi informatiu proposat a les  al·legacions, que en tot moment ha previst el seu desenvolupament amb el disseny de 2 + 2 carrils.

Dins les principals conseqüències negatives de desenvolupar tot el traçat d’1+1 destaquen:

  1. Un traçat d’1+1 no resoldrà la congestió de mobilitat, ni urbana, ni interurbana actual i futura
  2. Representa un risc de seguretat que el túnel de La Pinya previst sigui d’1+1 carrils
  3. Es produiran congestions a la zona industrial i els seus enllaços, pel pas de camions que pot afectar els veïns de l’Hostal del Sol i pot tenir conseqüències ambientals negatives.
  4. No hi ha cap justificació tècnica que pugui argumentar el canvi de criteri proposat pel Govern de la Generalitat, ans el contrari, que el canvi proposat no compleix els criteris tècnics segons que s’ha de dissenyar una infraestructura d’aquest tipus.
  5. El canvi de projecte eternitzarà l’execució d’un projecte que avui resulta urgent i necessari, i que ja arriba massa tard